GRACIA

Wie ben ik?

Ik ben Gracia, moeder van 2 fantastische zoons. Na een hectische carrière in het bedrijfsleven waar er weinig rust en ruimte overbleef voor mijn gezin en mijzelf, besloot ik in 2012 het roer volledig om te gooien.

Mijn yogapad is in 2012 begonnen met verschillende yogaopleidingen bij DolfijnWellness. Na de opleidingen KinderYoga en DeugdenYoga, ben ik doorgegaan met een opleiding tot Kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring waarbij ik meer inzicht heb gekregen in de belevingswereld van (mijn eigen) kinderen, maar ook in mijn eigen kindstukken en hoe die mijn leven beïnvloed hebben en nog steeds beïnvloeden.

In 2014 heb ik met veel plezier de Intensieve Opleiding tot Ashtanga Yogadocent afgerond bij Claudia Pradella bij de Yoga Studio Eindhoven. Mijn voorliefde om zoveel mogelijk te ervaren en te leren brengt mij ook regelmatig bij verschillende (yoga)workshops en trainingen, zoals chakrapsychologie en -yoga, pranayama, backbending, acroyoga, aerial yoga, yoga swing, yoga nidra etc.

Vanaf 2015 ben ik mij aan het specialiseren in yoga therapie. Yoga therapie is een individuele therapeutische behandelmethode, waarbij de eeuwenoude filosofie en kennis van yoga gebruikt wordt om cliënten te helpen weer in balans te komen en op weg te helpen. Dit kan het geval zijn na een langdurige periode van ziekte of uitval, herstel na blessures, rugklachten, en nog veel meer. Maar het kan zeker ook preventief ingezet worden, juist om blessures, vermoeidheid en andere symptomen voor te zijn.

Verdere specialisaties zijn pre- en postnatale yoga, restorative yoga en yoga nidra.

In mijn vrije tijd verdiep ik mij in gezond en verantwoord eten en veilige gebruiksproducten, waarbij mijn filosofie is, dat om in balans te zijn, ook onze levensstijl gebalanceerd moet zijn. Een gecontroleerde combinatie van biologische en niet-biologische voeding en producten. Ik vind het uitermate boeiend om kennis te maken met de levensstijl van anderen en wissel daarbij graag kennis en gedachten uit met elkaar.

Uit eigen ervaring weet ik welke uitdagingen het leven zoal kan brengen. De verleiding om na een drukke dag op de bank neer te ploffen en er niet meer vanaf te komen totdat het bedtijd is. Of juist mezelf te verliezen in de dagelijkse verplichtingen en geen prioriteit aan mezelf te geven. Yoga is perfect voor mijn leven. Het daagt mij zowel fysiek als psychisch uit om mijn grenzen te vinden, te respecteren en waar nodig te verleggen.  Het geeft mij energie, heerlijke ontspanning en bovenal discipline. Yoga geeft verdieping en tegelijkertijd eenvoud. Ik nodig je van harte uit om dit gevoel zelf te ervaren en de verbinding met jezelf te zoeken en te vinden. Ik loop graag met jou mee op je yogapad.