GRACIA

Wie ben ik?

Ik ben Gracia, moeder van 2 fantastische zoons. Mijn yogapad is in 2012 begonnen met verschillende yogaopleidingen, waarbij ik eerst met Kinderyoga begonnen ben en mij vervolgens ben gaan verdiepen in het lesgeven aan volwassenen.

Ná ruim 7 jaar met veel plezier een actieve yogastudio te hebben gerund, heb ik besloten om mij toe te leggen op het geven van privélessen. Ik geloof namelijk dat de echte kracht van yogalessen zit in het geven van volledige aandacht aan én het ontvangen daarvan door de cliënt. Maatwerk voor de persoon op de mat, want uiteindelijk zijn wij allemaal uniek, met onze eigen wensen, behoeften en aandachtspunten.

Vanaf 2015 heb ik mij gespecialiseerd in yoga therapie. Yoga therapie is een individuele therapeutische behandelmethode, waarbij de eeuwenoude filosofie en kennis van yoga gebruikt wordt om cliënten te helpen weer in balans te komen en op weg te helpen. Dit kan het geval zijn na een langdurige periode van ziekte of uitval, herstel na blessures, rugklachten, en nog veel meer. Maar het kan zeker ook preventief ingezet worden, juist om blessures, vermoeidheid en andere symptomen voor te zijn.

In 2019 ben ik begonnen met een studie Osteopathie bij College Sutherland in Amsterdam. Osteopathie is een prachtige holistische manuele behandelmethode. Osteopathie gaat ervan uit dat alles in een lichaam met elkaar verbonden is, van spieren tot bloedvaten en van organen tot botten. Jouw lichaam wordt als eenheid gezien en behandeld. De focus ligt op een totaalbenadering van jouw klacht. Het is een fascinerende methode om de totale gezondheid te helpen herstellen.

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier een aantal (docenten)opleidingen gevolgd:
Yoga Therapy Training – Svastha Yoga and Ayurveda
Ashtanga Yoga Intensive, teacher training – YogaStudio Eindhoven
Yoga Nidra Intensive – YogaMoves
Restorative Yoga, Relax and Renew, teacher training – YogaMoves
Perinatale en Postnatale Yoga, teacher training – YogaMoves
KinderCoaching – Sonnevelt Opleidingen
DeugdenYoga, teacher training – DolfijnWellness
KinderYoga, teacher training – DolfijnWellness

Mijn voorliefde om zoveel mogelijk te ervaren en te leren brengt mij ook regelmatig bij verschillende (yoga)workshops en trainingen, zoals chakrapsychologie en -yoga, pranayama, backbending, acroyoga, aerial yoga, yoga swing en meer.

In mijn vrije tijd verdiep ik mij in gezond en verantwoord eten en veilige gebruiksproducten, waarbij mijn filosofie is, dat om in balans te zijn, ook onze levensstijl gebalanceerd moet zijn. Een gecontroleerde combinatie van biologische en niet-biologische voeding en producten. Ik vind het uitermate boeiend om kennis te maken met de levensstijl van anderen en wissel daarbij graag kennis en gedachten uit met elkaar.

Uit eigen ervaring weet ik welke uitdagingen het leven zoal kan brengen. De verleiding om na een drukke dag op de bank neer te ploffen en er niet meer vanaf te komen totdat het bedtijd is. Of juist mezelf te verliezen in de dagelijkse verplichtingen en geen prioriteit aan mezelf te geven. Yoga is perfect voor mijn leven. Het daagt mij zowel fysiek als psychisch uit om mijn grenzen te vinden, te respecteren en waar nodig te verleggen.  Het geeft mij energie, heerlijke ontspanning en bovenal discipline. Yoga geeft verdieping en tegelijkertijd eenvoud. Ik nodig je van harte uit om dit gevoel zelf te ervaren en de verbinding met jezelf te zoeken en te vinden. Ik loop graag met jou mee op je yogapad.