YOGATHERAPIE

Yogatherapie is een holistische behandelmethode die gebruik maakt van de kennis en wijsheid uit de eeuwenoude Yoga traditie.
Yogatherapie is geen yogales, maar een individueel behandelprogramma op maat. Belangrijke doelen van deze methode zijn op een veilige en verantwoorde manier de fysieke en mentale gesteldheid van de cliënt te bevorderen, als ook het vertrouwen in het eigen lichaam opnieuw te ontdekken en te vinden.
Yoga reikt de tools aan voor zelfonderzoek en zelfontwikkeling die kunnen leiden tot zelfrealisatie. Maar uiteindelijk is het de cliënt die besluit in hoeverre deze hiermee aan de slag gaat.

Wanneer iemand op zoek gaat naar yogatherapie, dan is dat vaak om hulp en inzicht te krijgen bij het verlichten van specifieke symptomen of bij een gezondheidsprobleem waar ze last van hebben. In de meeste gevallen is een yogatherapie-sessie gericht op het specifieke (gezondheids)probleem van de cliënt en worden yogatechnieken ingezet om hun situatie te verbeteren of te stabiliseren.

In yogatherapie-sessies wordt dan ook samen met de cliënt onderzocht wat de hulpvraag is. Afhankelijk daarvan wordt een maatwerkprogramma ontwikkeld en aangeboden. Deze is per cliënt en per situatie verschillend, en kan bestaan uit yogahoudingen die aangepast en geschikt gemaakt worden voor de cliënt, ademhalings- en ontspanningsmethodieken worden aangeleerd en waar mogelijk worden meditatie en/of geleide visualisaties geïntroduceerd.
Yogatherapie kan er ook op gericht zijn om te leren pijnvrij en vooral veilig te bewegen, de eigen bewegingsmogelijkheden te verbreden en waar nodig nieuwe leef- en beweegpatronen aan te leren.

Tarieven (inclusief BTW):
Yogatherapie sessie 45 minuten€ 49,00
Yogatherapie sessie 60 minuten€ 65,00

Yogatherapie-sessies worden aangeboden in mijn privé yogapraktijk in Utrecht Leidsche Rijn, vlakbij Vleuten, eenvoudig bereikbaar met de auto.
Daarnaast is het mogelijk om yogatherapie-sessies aan huis, op het werk of een gewenste andere locatie te ontvangen. Informeer naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten.


Lees vóór het maken van een eerste afspraak eerst het volledige document Kosten en Voorwaarden Privé-sessies!