YOGASTIJLEN

Bij Awesome Yoga kun je verschillende yogalessen volgen:

POWER YOGA

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga, gebaseerd op de Primary Series van de Ashtanga Yoga. In deze les wordt er een mix gemaakt van verschillende houdingen uit de Ashtanga Yoga waardoor een actieve yoga ontstaat. Hierbij worden de houdingen en de ademhaling met elkaar verbonden, waardoor vloeiende, krachtige bewegingen ontstaan. De ademhaling speelt een grote rol. Door tijdens de practice de aandacht bij de ademhaling te houden, wordt de concentratie vergroot en wordt de beoefening als het ware een bewegende meditatie. Je werkt aan kracht, flexibiliteit en rust.

Door het karakter en tempo van de les, is deze les bijzonder geschikt voor een ieder die op zoek is naar een pittige fysieke en uitdagende vorm van yoga.

SLOW FLOW YOGA

Slow Flow Yoga is een zachte, vloeiende, licht dynamische yogales gebaseerd op de Hatha Yoga, met inspiratie uit andere yogavormen zoals Ashtanga, Kundalini en Deugdenyoga. In deze les streven we naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam. Beweging en ademhaling lopen synchroon. Het rustige tempo stelt ons in staat om met elke ademhaling de beweging van ons lichaam te volgen en deze met elkaar te verbinden. Met elke ademhaling een stap dichter bij ons lichaam en bij alles wat zich daarbinnen afspeelt.

Tijdens de les wordt er veel aandacht besteedt aan de opwarming van spieren en gewrichten, en het uitvoeren van de houdingen, waarbij er rekening wordt gehouden met de eigen mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast is er volop ruimte om de eigen ervaringen te delen. In de lessen staan respect, aandacht en plezier centraal.

Door het karakter en tempo van de les, is deze les bijzonder geschikt voor een ieder die diepe ontspanning zoekt, mensen met (lichamelijke) klachten, beginnende yoga beoefenaars of gewoon als je op zoek bent naar een fijne yogales.
Afgezien van een aantal vaste oefeningen is vrijwel elke les anders.

VINYASA FLOW YOGA

Vinyasa betekent bewegen met de ademhaling en is daarmee een dynamische yogavariant die wat overeenkomst kent met Ashtanga yoga, maar minder rigide van aard is. Vinyasa yoga is een speelse en creatieve vorm van yoga die een mooie opbouw kent waarin er sprake is van ontspanning toewerkend naar inspanning en eindigend in ontspanning.

 

HEALING YOGA

Met Healing Yoga keren we terug naar een staat van harmonie, balans en vreugde. We maken ons vrij van fysieke, emotionele, energetische en mentale blokkades via de adem, de stem, zachte en spontane bewegingen, dans en stilte. De Healing Yogalessen zijn gebaseerd op de eclectische mix van Tibetaanse, Indiase en Chinese tradities die door Kevin Sahaj bij elkaar gebracht is. De oefeningen zijn simpel en effectief en kan door een ieder beoefend worden, ongeacht je flexibiliteit, kracht of leeftijd.

Elke yogales is tijd voor jezelf, ofwel een cadeautje voor jezelf!